ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΒΡΥΪΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Από τη σύλληψη στον τοκετό
Μαιευτική και Εμβρυϊκή Ιατρική

Σύγχρονη μαιευτική φροντίδα πολλαπλών ομάδων

Ως Μαιευτήρας, με εξειδίκευση στην Εμβρυϊκή Ιατρική, βρίσκομαι στο πλευρό σας με υψηλό αίσθημα ευθύνης για να σας υποστηρίξω και να σας καθοδηγήσω από τα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης μέχρι τον τοκετό, καθώς και στην φροντίδα του νεογέννητου μωρού.

Σ’ αυτή τη διαδικασία, έχω δίπλα μου μια έμπειρη ομάδα κορυφαίων ειδικών μαιευτικής και θηλασμού. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη όσον αφορά την υγεία της γυναίκας και του μωρού.

Ως γιατρός, γυναίκα και μητέρα πρώτιστο μέλημά μου είναι να καθοδηγώ, να προστατεύω και να υποστηρίζω την αναπαραγωγική υγεία, στη βάση της εκπαίδευσης, της εμπειρίας όλης της ομάδας αλλά και της συνεχούς μάθησης και ενημέρωσης γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές, τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις σχετικές τεχνολογίες στον τομέα μου.

Εξατομικευμένη προγεννητική υποστήριξη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα συναντιόμαστε συχνά για προγεννητικές επισκέψεις, κατά τις οποίες θα ενημερώνεστε για την εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού, θα ακούσετε τον καρδιακό παλμό του παιδιού σας για πρώτη φορά, ενώ τόσο εσείς, όσο και το μωρό που μεγαλώνει θα τυγχάνετε συνεχούς παρακολούθησης.

Λόγω της εξειδίκευσης μου στην Εμβρυϊκή Ιατρική, πραγματοποιώ προσωπικά τους ελέγχους για σύνδρομο Down (πρώτο τρίμηνο) και της ανατομίας (δεύτερο τρίμηνο), αξιολογώντας την πρόοδο του εμβρύου σε κάθε επίσκεψη, έτσι ώστε τυχόν εμβρυϊκά ελαττώματα να μπορούν να διαγνωστούν έγκαιρα στα πρώτα στάδια. Αυτό διασφαλίζει την καλή πορεία της εγκυμοσύνης σας προσφέροντάς σας επιπλέον άνεση και ηρεμία.

Επιπρόσθετα, εσείς και ο σύντροφός σας θα λαμβάνετε ενημέρωση γύρω από την κατάλληλη διατροφή και την απαιτούμενη δραστηριότητα και ασφαλώς γύρω από κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης και της διαδικασίας του τοκετού. Και όταν έρθει η μεγάλη στιγμή είναι δεδομένη η στήριξη και η βοήθεια σε σχέση με τη σίτιση και τη φροντίδα του βρέφους σας.

Για μια υγιή εγκυμοσύνη, η συχνότητα των προγεννητικών επισκέψεων είναι περίπου:

 • Μία επίσκεψη ανά μήνα, κατά τις εβδομάδες 4 έως 28
 • Μία επίσκεψη κάθε δύο εβδομάδες, κατά τις εβδομάδες 28 έως 36
 • Μία επίσκεψη κάθε εβδομάδα, κατά τις εβδομάδες 36 έως 40

Εξειδίκευση σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου

Εάν είχατε προβλήματα υγείας πριν την εγκυμοσύνη ή προκύψουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να σας βλέπω πιο τακτικά και θα σας ζητήσω να υποβληθείτε σε πρόσθετες εξετάσεις και στενότερη παρακολούθηση με σκοπό τη διαχείριση και ελαχιστοποίηση των παραγόντων κινδύνου.

Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την αυξημένη πιθανότητα γενετικών ανωμαλιών εάν είστε έγκυος ηλικίας άνω των 35 ετών, προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία καθώς και η προεκλαμψία (υψηλή αρτηριακή πίεση που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη) και ο διαβήτης κύησης.

Υπό τέτοιες συνθήκες, να είστε βέβαιοι ότι όλη η εκπαίδευσή μου στην εμβρυϊκή ιατρική σε κορυφαία κέντρα όπως το University College Hospital του Λονδίνου και το Harley Street, καθώς και η καθοδήγηση που είχα από αυθεντίες του τομέα όπως ο Καθηγητής Κύπρος Νικολαΐδης, θα είναι στη διάθεσή σας.

Gynaecological Laparoscopy

Πρώτος στόχος ο φυσικός τοκετός

Παρόλο που υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις στις οποίες είναι απαραίτητη η καισαρική τομή για την διασφάλιση της ασφάλειας της μητέρας ή/και του παιδιού, όπου είναι δυνατόν, η ομάδα μου και εγώ θα εργαστούμε σκληρά για να σας βοηθήσουμε να γεννήσετε κολπικά, καθώς αυτό προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε σχέση με την γέννηση με καισαρική τομή.

Πλεονεκτήματα της κολπικής γέννησης:

 • Το μωρό σας λαμβάνει ευεργετικά βακτήρια
 • Απομακρύνεται το υγρό από τους πνεύμονες του μωρού σας
 • Η παραμονή σας στο νοσοκομείο μειώνεται και ο χρόνος ανάρρωσης είναι ταχύτερος
 • Αποφεύγετε τους κινδύνους μείζονος χειρουργικής επέμβασης
 • Είναι πιθανό να θηλάσετε νωρίτερα
 • Είναι πιθανό να έχετε λιγότερες επιπλοκές στις μελλοντικές εγκυμοσύνες σας
 • Μειώνετε τον κίνδυνο άσθματος και παχυσαρκίας του παιδιού σας
 • Είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρετε από προβλήματα γονιμότητας στο μέλλον

Πάντα πίστευα ότι ήταν πολύ σημαντικό για μένα να επιλέξω ένα αξιόπιστο γυναικολόγο. Η Χριστίνα ήταν πάντα συγκεντρωμένη και σχολαστική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας γέννησης στο χειρουργείο. Η υπόθεσή μας ήταν ξεχωριστή και μας κρατούσε ενήμερους, ενώ συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την πρόοδο και εξέλιξη του παιδιού μας. Η ευαισθησία και η ηρεμία είναι βασικά χαρακτηριστικά της. Στην περίπτωσή μου, η Χριστίνα ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου.

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΤΑ

Πριν μείνω έγκυος στην κόρη μου, είχα δύο αποβολές, οπότε η Δρ. Στυλιανού ήταν πολύ προσεκτική καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίτης μου εγκυμοσύνης. Εξέτασε διεξοδικά όλα τα δεδομένα που είχε μπροστά της προκειμένου να λάβει τις πιο κατάλληλες αποφάσεις που θα μου επέτρεπαν να ολοκληρώσω την εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Μου προσέφερε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ιατρικής περίθαλψης. Μια πραγματική επαγγελματίας με εξαιρετικό εξοπλισμό. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σε θέση να προσφέρει τις εξειδικευμένες εξετάσεις που απαιτούνται κατά τον τρίτο και πέμπτο μήνα χωρίς να απαιτείται επίσκεψή σας σε άλλο γιατρό.

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Θα θυμάμαι πάντα την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος μας. Η Δρ. Στυλιανού είναι υποστηρικτής του φυσικού τοκετού και έχει τη δυνατότητα να κάνει την έγκυο γυναίκα να αισθανθεί ότι είναι υπερήρωας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου του τοκετού. Είναι φυσικό να αισθάνεστε άγχος ή ανησυχία, αλλά με την Δρ. Στυλιανού στην αίθουσα τοκετού, αισθάνεστε ενδυναμωμένες και ασφαλείς, έτοιμες να ζήσετε την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας. Δυνατή, θετική και με αυτοπεποίθηση, η Δρ. Στυλιανού είναι ο καλύτερος γιατρός που μπορείτε να έχετε κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων λεπτών πριν τον τοκετό. Περιττό να πω πως ανυπομονώ να γεννήσω το δεύτερο μωρό μου με φυσικό τρόπο μαζί της, ξανά δίπλα μου.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Κατά τη γέννηση, φρόντισε να έχουμε παρόντα έναν εξαιρετικό παιδίατρο-νεογνολόγο για να φροντίσει το μωρό σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος. Και αφού γέννησα μας επισκέπτοταν συχνά. Είμαι πολύ ευγνώμων που το μωρό μου πήρε την πρώτη του ανάσα στα χέρια της.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ