ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική για αναπαραγωγική υγεία

Διαδικασία τύπου «κλειδαρότρυπας» για γρήγορη ανάρρωση

Δεδομένου του ρόλου τους στη γονιμότητα και τη συνολική υγεία, τα αναπαραγωγικά όργανα μιας γυναίκας απαιτούν συνεχή παρακολούθηση και, μερικές φορές, χειρουργικές παρεμβάσεις για τη διάγνωση και εξάλειψη παθήσεων που τους προκαλούν βλάβη, διατηρώντας ή αποκαθιστώντας παράλληλα τη βέλτιστη λειτουργία τους.

Τα οφέλη που προσφέρει η λαπαροσκόπηση στην γυναικολογική υγεία είναι πολλά. Διαδικασίες όπως οι υστερεκτομές (αφαίρεση της μήτρας) και οι μυομεκτομές (αφαίρεση των ινομυωμάτων) μπορούν να εκτελεστούν επιτυχώς λαπαροσκοπικά, με πολύ λιγότερο πόνο από την ανοιχτή κοιλιακή χειρουργική επέμβαση, η οποία απαιτεί μεγαλύτερες τομές, μακρύτερη διαμονή στο νοσοκομείο και μεγαλύτερους χρόνους ανάρρωσης. Αντίθετα, η ανάκαμψη από μια λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση είναι γενικά ταχύτερη, με μειωμένες ουλές και μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης.

Σε περιπτώσεις όπου μια φυσική ανωμαλία ή άλλο πρόβλημα υγείας μπορεί να επηρεάσει το αναπαραγωγικό σας σύστημα και είναι κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με ακτινογραφία ή υπερηχογράφημα, τότε η ελάχιστα επεμβατική λαπαροσκόπηση μπορεί να αποδειχθεί ισχυρό εργαλείο για σκοπούς διάγνωσης και θεραπείας.

Γυναικολογική Λαπαροσκόπηση

Η λαπαροσκοπική διαδικασία

Υποβοηθούμενη από την έμπειρη ομάδα μου, πραγματοποιώ αυτήν την εγχείρηση «κλειδαρότρυπας» στις εγκαταστάσεις του Αρεταίειου Νοσοκομείου, με γενική αναισθησία, εισάγοντας ένα λαπαροσκόπιο –ένα λεπτό σωλήνα προβολής– μέσω μιας μικροσκοπικής τομής στην κοιλιά σας.

Το λαπαροσκόπιο μου επιτρέπει να εξετάσω τη μήτρα, τις ωοθήκες, τις φαλοπιανές σάλπιγγες και τα γύρω όργανα προκειμένου να:

  • Διαγνώσω και θεραπεύσω την ενδομητρίωση, το χρόνιο πυελικό άλγος, τη φλεγμονώδη νόσο της πυέλου και των αιτιών γυναικείας υπογονιμότητας
  • Αφαιρέσω τα ινομυώματα, τη μήτρα, τις κύστεις των ωοθηκών, τους λεμφαδένες ή να χειριστώ μια εξωμήτρια εγκυμοσύνη (όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται σε μέρος διαφορετικό από το εσωτερικό της μήτρας)
  • Αντιμετωπίσω μια σειρά από διαταραχές, όπως ακράτεια ούρων, πρόπτωση πυελικού οργάνου και ορισμένες μορφές καρκίνου
  • Αξιολογήσω ορισμένους καρκίνους, περιλαμβανομένων αυτών των ωοθηκών, της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας

Πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να ωφεληθεί από τη συνεργασία με την Δρ. Στυλιανού. Οι γνώσεις, η εμπειρία, η υπομονή και οι καλές δεξιότητες επικοινωνίας που διαθέτει της επιτρέπουν να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Η Δρ. Στυλιανού είναι πολύ επαγγελματίας. Η φροντίδα που μου προσέφερε, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως γιατρός, ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι περίμενα. Κάθε ραντεβού ήταν μοναδικό. Ελαχιστοποίησε και χειρίστηκε κάθε πρόβλημα που συναντήσαμε, ενώ επίσης διαβουλεύτηκε με άλλους ειδικούς, χωρίς κανένα δισταγμό, για να εξασφαλίσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πρώτα απ’ όλα, η Δρ. Στυλιανού είναι επαγγελματίας, τόσο απλά. Δεν υπάρχει ερώτηση που δεν μπορεί να απαντήσει ή φάρμακο που δεν γνωρίζει. Όταν σας ζητά να πάτε στο εργαστήριο για ανάλυση, σας εξηγεί τη διαδικασία και τι μπορεί να σημαίνουν τα αποτελέσματα. Δεν αισθάνεστε, ούτε καν για μια στιγμή, ότι βρίσκεστε σε άγνωστο έδαφος. Δεύτερο, η ιατρική περίθαλψη που λαμβάνετε είναι εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Χρησιμοποιεί υπερσύγχρονο εξοπλισμό και, ως αποτέλεσμα, η ασθενής αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη ότι τα ευρήματα μιας εξέτασης στο γραφείο της είναι ακριβή.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Τόσο η Δρ. Στυλιανού όσο και η ομάδα και οι συνεργάτες της είναι εξαιρετικοί και ζεστοί. Υπάρχει μεγάλη επικοινωνία και υποστήριξη από αυτούς και αυτό είναι κάτι που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών.

ΓΙΩΤΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ