Η ΓΙΑΤΡΟΣ

Ένα ταξίδι αφιερωμένο στη νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο

Πάντοτε ήθελα να γίνω γιατρός και να βρίσκομαι στο πλευρό των γυναικών. Μου δίνει τεράστια ικανοποίηση και χαρά να στηρίζω την κάθε γυναίκα, μητέρα και τα ζευγάρια στις πιο σημαντικές και μοναδικές στιγμές της ζωής τους.

Dr. Christina Stylianou

Το επάγγελμά μου είναι η έμφυτη κλίση μου

Στη μαιευτική, υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις που απαιτούν υπομονή, αυτοκυριαρχία, κατανόηση, ανεκτικότητα, ψυχική και σωματική αντοχή και πάνω απ’ όλα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τη νέα ζωή που έρχεται.

Υψηλότερη αποστολή για μένα είναι η φροντίδα της αναπαραγωγικής υγείας κάθε γυναίκας. Η σύγχρονη ιατρική, οι θεραπείες γονιμότητας και η χειρουργική καινοτομία είναι τα εργαλεία που βοηθούν στη στήριξη των ζευγαριών, που επιθυμούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά. Και ως μητέρα δύο αγοριών, γνωρίζω πολύ καλά πόσο όμορφο είναι όταν μια νέα ζωή έρχεται στον κόσμο!

Κάθε φορά που μια μητέρα φέρνει ένα νέο μέλος της οικογένειας της στον κόσμο είναι μια μεγάλη προσωπική γιορτή και για μένα.

Εξατομικευμένη προγεννητική φροντίδα

Αποφοίτησα από το Λύκειο της Πάφου το 1999 και ακολούθως σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία. Ακολούθησαν πρόσθετες ειδικές σπουδές στην κολποσκόπηση, στο Νοσοκομείο Whittington του Λονδίνου, ως εκπαιδευόμενη του διακεκριμένου Καθηγητή Albert Singer.

Συνέχισα την εκπαίδευσή μου υπό τον διακεκριμένο κύπριο Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής Κύπρο Νικολαΐδη στο Harris Birthright Centre του Nοσοκομείου King’s College στο Λονδίνο. Ως στενή συνεργάτιδα του Καθηγητή Νικολαΐδη, εργάστηκα επίσης στο Τμήμα Εμβρυϊκής Ιατρικής του University College Hospital του Λονδίνου (UCLH) και στο Harley Street Hospital, το μεγαλύτερο ιδιωτικό κέντρο της εν λόγω ειδίκευσης στον κόσμο.

Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκα υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Lindsey Allan και έλαβα πιστοποίηση -την υψηλότερη που προσφέρεται- για τη διαχείριση εγκυμοσύνων υψηλού κινδύνου, χειρουργικής ενδομητρίου και εμβρυικού υπερηχογραφήματος, καθώς και στην εμβρυϊκή ιατρική από το Fetal Medicine Foundation, έχοντας συμμετάσχει σε επιστημονική έρευνα σχετική με τον τομέα.

Ακολούθησε διετής υποτροφία στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική στο Νοσοκομείο St. Peter and Ashford (CEMIG) του Λονδίνου, ενός από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα κέντρα ενδομητρίωσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Ολοκληρώνοντας την ειδικότητά μου στη Λαπαροσκόπηση, έλαβα το πτυχίο μου από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχα στην έρευνα Υπογονιμότητας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, λαμβάνοντας πτυχίο Master of Science από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Ακολούθησε πρακτική άσκηση στο Νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια, δούλεψα για ένα διάστημα ως Σύμβουλος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος στο ιδιωτικό νοσοκομείο Richmond Practice του Λονδίνου, προτού επιστρέψω στην Κύπρο και ξεκινήσω να ασκώ το επάγγελμα μου στο Αρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι τη ημέρα που γέννησα. Τριάντα δύο εβδομάδες, πρόωρος τοκετός τα μεσάνυχτα...και η Χριστίνα στο πλευρό μου. Η σχέση και η συνεργασία μεταξύ μας δεν σταμάτησαν μετά τη γέννηση. Η Χριστίνα ήταν και συνεχίζει να είναι στο πλευρό μου μέχρι σήμερα, συμβουλεύοντας και ενθαρρύνοντάς με.

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΤΑ

Θα θυμάμαι πάντα τη μέρα που γέννησα την κόρη μου, όταν η Χριστίνα με ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης και μου είπε: “Τα καταφέραμε!”

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Η Χριστίνα μας άκουγε προσεκτικά και πάντα την απασχολούσε εάν θα είχα ή όχι παρενέργειες από την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανα. Ήθελε πραγματικά να εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματός μου και υποστήριξε πολύ όλες τις αποφάσεις μας. Συνέχισε να ενδιαφέρεται για την δική μου υγεία καθώς και για την υγεία του μωρού μας μετά τη γέννηση.

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΚΙΔΟΥ

Η Χριστίνα είναι κάτι περισσότερο από απλά ένας γιατρός. Είναι πραγματικά μια φίλη που σας υποστηρίζει και είναι δίπλα σας όποια στιγμή τη χρειαστείτε, παρά το βαρύ πρόγραμμα και τις πολλές ευθύνες της. Θα θυμάμαι πάντα την ηρεμία και τον επαγγελματισμό της, την αγάπη και την τρυφερότητα που έδειξε στο νεογέννητο βρέφος μας και την ψυχολογική υποστήριξη του είχαμε κατά τη διάρκεια εκείνων των δύσκολων στιγμών σε ένα περιβάλλον που θύμιζε πραγματική οικογένεια.

ΓΙΩΤΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ